wordpress

Waarom een WordPress site?

WordPress is een gratis CMS (content management systeem) speciaal gebouwd om mee te bloggen (blog: een online agenda waar je allerlei dingen die jij leuk of interessant vind kunt delen met de rest van de wereld). Je kunt WordPress echter ook gebuiken om een “gewone” website mee te bouwen. Het grootste voordeel is dat je heel makkelijk online je site kunt beheren op een gebruiksvriendelijke manier.

WordPress als CMS: Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is  een web-applicatie die het mogelijk maakt; zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet te kunnen publiceren. Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system. Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van stijlen of sjablonen.

Een CMS is vooral interessant voor websites die regelmatig aanpassing van inhoud vragen. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS.

WordPress is geen software die je op je eigen computer installeert, maar op een webserver bij een hostingprovider. Naast de software heb je ook een MySQL Database nodig die je hosting provider aanbiedt in je hostingpakket. Bij je hosting heb je ook een eigen domeinnaam nodig.

Google is ook fan van WordPress. De automatische “Feeds” (een overzicht met alle geschreven artikelen) stelt Google in staat om je artikels snel op te nemen in hun index. Dit is voor zoekmachine optimalisatie van je site een ideale manier om sneller en beter gevonden te worden.

De voordelen in een notedop:

  • Gebruiksvriendelijk CMS
  • Eenvoudig uit te breiden
  • Je site is makkelijk doorzoekbaar voor zoekmachines
  • Betaalbaar