Tentoonstelling Roger Raveel – tekeningen en objecten

Gedurende zijn ganse loopbaan wisselde Roger Raveel zijn schildersactiviteit af met tekenen. Zijn werken op papier kunnen zowel voorstudies zijn als autonome kunstwerken. In veel gevallen beperkte Raveel zich ook niet tot louter grafische technieken en vervolledigde hij zijn tekeningen met geschilderde partijen in inkt of gouache. Roland Jooris bestempelde Raveel als tekenaar dan ook als “een schilder die vast”.

Het Raveelmuseum bezit honderden werken op papier die het om conservatorische redenen slechts tijdelijk kan tonen. Enkele uitzonderlijke bruiklenen uit particulier bezit vervolledigen de selectie.

Deze tentoonstelling is dan ook een buitenkans om het verborgen werk van Raveel te (her)ontdekken.

Naast de uitgebreide verzameling tekeningen heeft het museum ook een groot aantal objecten en installaties van Raveel in bezit. Sommige van deze werken zijn zo omvangrijk dat ze slechts sporadisch kunnen worden getoond. Ze vormen een uitbundige ruimtelijke aanvulling bij zijn plastisch werk en de eerder intieme tekenkunst.

Omdat tekenen en schilderen bij Raveel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn bevat de tentoonstelling ook een kleine selectie schilderijen die als ankerpunten fungeren.

De tentoonstelling werd samengesteld door Tom Jooris, collectieverantwoordelijke van het Roger Raveelmuseum.

Praktisch:

Roger Raveelmuseum – Gildestraat 2-8 – B-9870 Machelen-Zulte
Tel. +32 (0)9 381 60 00
www.rogerraveelmuseum.be

Van 28 oktober 2012 t/m 3 maart 2013
Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00
Gesloten op maandag en dinsdag en van 24 december 2012 t/m 1 januari 2013

Bron: Roger Raveelmuseum