Tentoonstelling “Huiselijkheid” in het Roger Raveelmuseum

Nog tot en met 23 januari 2011 loopt in het Roger Raveelmuseum de tentoonstelling “Huiselijkheid”.
Het museum met de vaste collectie zijn sowieso een aanrader.

Huiselijkheid gaat over de beleving van het interieur, eerder dan over de loutere voorstelling ervan. Na Het Stilleven van het schilderij (2003) en Landschappelijk (2009) is het de derde tentoonstelling in het Raveelmuseum die de artistieke uitwerking van een klassiek genre onderzoekt in de moderne en hedendaagse beeldende kunst.

De tentoonstelling ontleent haar titel aan het gelijknamige schilderij dat Roger Raveel in 1948 maakte. Verder wordt de kern van de tentoonstelling gevormd door een selectie werken van Raveel die het interieur of de huiselijke kamer als onderwerp hebben. Ze worden in een ruime context geplaatst en geconfronteerd met kunstwerken van het eind van de 19de eeuw tot heden. Zowel schilderijen, tekeningen, fotografie als video zijn in de selectie opgenomen.

Huiselijkheid toont werk van Valerio Adami, Chantal Akerman, Gaston Bertrand, Dirk Braeckman, Henri de Braekeleer, Antoon De Clerck, Raoul De Keyser, Hilde D’haeyere, James Ensor, Ellen Harvey, Alfred Hitchcock/Guy Chatel, Douglas Huebler, Susanne Kuter, Esko Männikkö, Roger Raveel, Elaine Reichek, Arno Roncada, Niklaus Rüegg, August Sander, Léon Spilliaert, Thomas Struth, Edgar Tytgat, Sarah Westphal en Anita Witek

De tentoonstelling is samengesteld door Piet Coessens en Steven Jacobs.

Roger Raveelmuseum
Gildestraat 2 – 8
B-9870 Machelen-aan-de-Leie
Tel. 0032 0(9)/ 381.60.00
www.rogerraveelmuseum.be

Open van woensdag t.e.m. zondag van 11u tot 17u (gesloten op maandag en dinsdag)